vrijdag 9 augustus 2013

La douce France

Wij houden van kamperen. Elke zomer planten we onze prachtige De Waard Lepelaar voor 3 weken op 1 à 2 campings. En als het op campings aankomt, zijn wij een stel eersteklas zeikerds. Het is ons gauw te groot, te luxe, te druk en ga zo maar door. Een goed voorbeeld van een camping, die wij bij uitstek wél leuk vinden, is de camping van de familie Hoekstra in de Morvan.

Ik zit op dit moment te tikken in de "bibliotheek", een klein schuurtje met een bankje en een boekenkast, waar wifi is. Er is een enorme speelschuur en overal slingeren trapautootjes rond. Elke ochtend (weer of geen weer) word het bestelde brood bij de tent gebracht. Patat en aanverwante artikelen kun je bestellen, mits je ook een bak aanlevert. Op zondag kun je je eigen pizza komen bakken en 2 maal per week kookt de eigenaresse Joke de sterren van de hemel, voor wie maar wil. Dan zitten we dus met 70 man aan lange tafels coq au vin te eten, zo gezellig!


Er is een heel klein meertje, waar je salamandertjes kunt vangen, dus onze kuikens zagen we zelden. Naast het knutsel-halfuurtje organiseert de familie van alles voor de kinderen, van kampvuur tot spokentocht, door het donkere bos, waarbij oa de eigenaresse voor heks speelde en de zoon voor lijk. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het "buikglijden". Geweldig!


Dit was ons 2e bezoek aan deze camping en dat is bijzonder te noemen, want zo gauw keren wij niet terug!

Mocht je een camping voor volgend jaar willen bookmarken, kijk dan op www.campinglaforet.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

blogger templates | Make Money Online