maandag 1 juli 2013

Supertaart


Sientje is 6 juli jarig en Hannah op 5 augustus. Niet echt handige data, dus daarom vieren we hun verjaardagen altijd samen vlak voor de vakantie. Meestal mond dat uit in een groots tuinfeest met ca 35 man. Kom dan nog maar eens op met een knappe taart.

Met deze "taart" is het altijd feest en vul ik vele monden. Het geheime ingrediënt is een soort slagroom, die ik bij de Turkse winkel koop. Het voordeel van dit spul, ten opzichte van slagroom, is dat het stevig blijft en minder machtig is, want je maakt het poeder aan met melk. En het is lekker! Ook niet onbelangrijk.
Verder heb je slagroomsoesjes nodig (uit de vriezer), aardbeien en iets leuks om op de buitenkant te plakken. (Maar dat hoeft niet: ik heb de taart ook wel eens niet dichtgeplamuurd en duwde her en der een suikerbloempje/framboos/viooltje/muntblaadje tussen de soesjes. Net zo leuk.) Ik bakte een dag ervoor kleine merengue schuimpjes in zoete kleurtjes (ik gebruik daarvoor dit recept, zonder de nootjes, maar mét een drupje kleurstof) en her en der een muntblaadje. N.b. ik werk altijd met bevroren soesjes, dan blijft het bouwwerk langer stevig.Fijne zomer allemaal!

Alja.

2 opmerkingen:

  1. mjam, ziet er lekker uit! Wij gebruikten dat vroeger ook vaak in plaats van slagroom. In Nederland heet het Klop Klop, en volgens mij kun je het in gewone supermarkten ook nog steeds krijgen! (bij de puddingzakjes enzo) Fijne zomer ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vandaag gemaakt, was een groot succes! dank voor de inspiratie.
    hierbij een foto van onze interpretatie
    http://instagram.com/p/dtcCSfhhRB/

    BeantwoordenVerwijderen

 

blogger templates | Make Money Online