dinsdag 13 augustus 2013

Easy shamballa

Nog een week te gaan voor het einde van de schoolvakantie. De wasmachine werkt was nummer 12 weg, sinds we afgelopen weekend terug van vakantie kwamen. De meiden hangen rond en eigenlijk moet ik hoognodig orders gaan wegwerken. Nu is de begane grond van ons huis mijn studio, maar ook een knutselparadijs voor mijn kinderen. Dus vandaag loopt werk en privé door elkaar. Wanneer niet eigenlijk? ;)
Tijd voor een knutselprojectje. Eens kijken, of ik ondertussen ook mijn printer kan laten werken...

Shamballa vriendschapsbandjes kun je op de mooiste en meest ingewikkelde manieren maken, maar voor kinderen vanaf een jaar of 8 is dit een goede methode.

Je hebt waxkoord en kralen nodig. De kralen moeten een flink gat hebben, afhankelijk van de dikte van het koord. Verder heb je een boek nodig (A4) en 2 klemmetjes of wasknijpers.
Je hebt 2 stukken koord nodig: één van iets meer dan 2 keer de lengte van het boek en één die 2,5 keer zo lang is als het 1e stuk.
Neem beide stukken samen en neem ze dubbel, om er vervolgens een lus in te knopen (groot genoeg, zodat er een kraal door kan). Je hebt nu een lus met 2 lange en 2 korte stukken koord.
Maak de lus met de klem vast aan de bovenkant van het boek. Rijg de kralen aan de 2 korte stukken koord en maak de uiteinden vast aan de onderkant van het boek.

De knoop is simpel:
Leg het rechter stuk OVER de 2 middenkoorden. Neem het linker stuk en steek deze ONDER de 2 middenkoorden door de lus van het rechterkoord naar boven en trek aan.
Herhaal deze stappen, maar begin nu met links, dus leg links OVER de middenkoorden en steek rechts ONDER de middenkoorden door, door de lus van links. Nu heb je een knoop. Begin met 3 van deze k open vanaf de lus.

Schuif nu één kraal omhoog en begin dan weer te knopen. Ik begin altijd met rechts. Maak weer 2 volledige knopen en ga door totdat de armband op lengte is.

Eindig met 3 volledige knopen. Neem een kraal voor de sluiting en haal daar aan weerszijden één middenkoord plus één knoopkoord doorheen. Leg daar een knoopje in en knip het overtollige koord af. Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

blogger templates | Make Money Online