woensdag 29 februari 2012

Liever koekjes worden toch gebakken!

Voorjaarsvakantie.
Wat gaan we doen? Naar de bios, of supermooie geglazuurde koekjes bakken? Het deed mijn creatieve moederhart deugd, dat ze voor optie 2 kozen. Dus op naar de taartenbakwinkel. We kochten koekjesmix een paar spuitmondjes (maat 1 en 2) wegwerp spuitzakjes en een zak Royal icing (lees glazuur). Tsja, en kleurstof hadden we nog genoeg over van ons regenboog cupcakeavontuur.

Het koekjesdeeg is zo gemaakt. Het moet voor het uitrollen in de koelkast afkoelen, maar voordat ze de oven in gaan zetten we het bakblik ook nog heel even in de koelkast, dan blijven ze mooi in vorm tijdens het bakken

Het glazuur maak je aan met een klein beetje water en een drupje kleurstof. Met wat dikker glazuur maak je met een spuitzakje een randje om het koekje. Dit laat je iets uitharden. Nu verdun je het glazuur iets en met behulp van een lepeltje giet je de dunne glazuur op het koekje. Door het randje zal de glazuur niet van het koekje lopen.

Nu kun je met een andere kleur het natte glazuur decoreren, dan zakt glazuur het er als het ware in, of je laat het eerst wat drogen en dan ligt het er op. Beiden is mooi.

Wij zijn de volgende dag verder gegaan met versieren, het glazuur heeft een goede dag nodig om uit te harden. Maar tsjonge, wat zijn ze mooi geworden! En zelfs Sientje van 6 maakte de prachtigste koekjes!
Oja, en ze zijn ook lekker! Niet onbelangrijk :-)

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige koekjes!
    Is royal icing hetzelfde als glazuur?

    BeantwoordenVerwijderen

 

blogger templates | Make Money Online