donderdag 23 februari 2012

Instagram rainbow cupcakes

Okee, dat was leuk.
17 februari werd onze jongste dochter Ronja 2 en net als vorig jaar hadden we zin om iets leuks te bakken. Vorig jaar bestelden we bij www.smulprint.nl een A3 print voor bovenop de taart en dat was een groot succes. Cupcakes moesten het dit jaar worden, dus bestelden we een A3 print met 36 ronde Instagram foto's met een diameter van 6cm. De frostingsheet laat zich prima knippen. En ik deed dat met een boogjesschaar.
Cupcakes blijven cupcakes, tenzij...
Op YouTube zag ik al eerder tutorials voor regenboog cupcakes en hoewel ik het verder niet op heb met E-nummers, deze moesten het worden!
Nog geen kilometer van ons huis is een nieuwe taartenbakspullenwinkel www.cakecorner.nl gekomen, waar ik cupcakemix per kilo(?!) kon kopen, evenals mix voor botercrème, mooie cups en niet te vergeten de kleurstoffen. (ik kocht geel, blauw en rood) En man o man, wat deden die goed hun werk!
Nadat de het beslag klaar was, heb ik het in 5 gelijke delen in druk-en-sluit zakjes verdeeld. Klein kloddertje kleurstof erbij en kneden maar. Groen en oranje heb ik gemengd. Dit was al spectaculair!
Daarna knip je een klein puntje van het zakje en begin je met blauw, dan groen, geel, oranje en eindig je met rood. Elk cakeje moest 50gram wegen, dus zette ik de cups op de weegschaal en spoot van elke kleur 10 gram in de cups. Het beslag is wat dik, maar loopt mooi uit in de oven, dus keurig opgestapelde klodders hebben een mooi resultaat.
Dit was de 1e, die was wat groot, maar prachtig! De botercrème was een kwestie van mix, poedersuiker, melk en boter mixen. Met een sluitzak spoot ik toeven op de cupcakes en daarop plakte ik de Instagrams. Ik kon het niet laten om nog wat suikerbloempjes te maken.
En weet je? Ze waren écht heel erg lekker!

5 opmerkingen:

 1. Wat superleuk zeg! Het ziet er prachtig uit, echt een feestje voor oog en mond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag al wat foto's op twitter, maar ze zijn echt superleuk geworden! (En lekker!) Mag ik trouwens voortaan ook op woensdag een broodtrommeltje inleveren voor bento-donderdag? ;-) Kijk elke week uit naar de foto!

  Gr, Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een werk heb je er van gemaakt. Mooi hoor. En nog van harte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die ga ik van je pikken voor Wolfs verjaardag :-))) geweldig (en lekker ee stuiterklasje van de kleurstof ;-) )

  lfs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er echt geweldig uit! heel mooi :D

  BeantwoordenVerwijderen

 

blogger templates | Make Money Online