woensdag 2 mei 2012

Krans van madeliefjes!

Wij zitten op dit moment heerlijk in een mini trekkershutje in de buurt van Göttingen. Hier schijnt de zon. Nog wel. De kinderen liggen in de beek en ik maak een kroontje voor onze peuter, op een manier die ik ooit van een aardige Turkse mevrouw leerde. Probeer het ook eens met paardenbloemen, dat levert kransen op, die een bloemencorso niet zouden misstaan.

Pluk de madeliefjes altijd zo lang mogelijk. Moeilijk is het niet.

#1. Pluk madeliefjes met een mooie lange steel.
#2. Leg een volgend madeliefje haaks op het eerste.
#3. Buig het steeltje achterlangs en buig hem tussen het eerste en tweede madeliefje door. Pak het tweede steeltje samen met het eerste.
#4. Herhaal stap twee en buig het steeltje tussen madeliefje twee en drie en pak het steeltje samen met de andere steeltjes.

Ga door totdat je slinger lang genoeg is. Pak het begin er ook bij en vlecht nog een aantal madeliefjes door over het begin. De laatste steeltjes steek je tussen de krans. En zo maak je van elk meisje een prinses!

Alhoewel....

Groet vanuit ons trekkershutje!
Alja.

Ps: Dit fijne trekkershutje huren wij van Deborah en Ralph op hun leuke camping Am-Niemetal

3 opmerkingen:

  1. Leuk! Mijn dochter heet Madelief, dus ik sla deze post mooi op :-) Wij maakten vroeger met onze nagel een klein sneetje in het steeltje, en staken daar dan het volgende madeliefje in. Werkte ook, maar was minder stevig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, zo kende ik het nog niet! (kende inderdaad wel de manier van RNSK) Dankje!!

    BeantwoordenVerwijderen

 

blogger templates | Make Money Online