woensdag 13 maart 2013

Armbanden van strijkkralen

Ik schreef vorige week al over onze strijkkralenmanie. Deze duurt onverminderd voort. Zelf heb ik de grootste schik in het uitknobbelen van andere toepassingen met strijkkralen. Deze armbanden zijn hier nu favoriet.

Je krijgt een heel ander resultaat, als je strijkkralen langer en heter strijkt. De gaatjes en de ruimtes tussen de kralen verdwijnen. De kralen smelten samen, zelfs op plekken waar een kraal is overgeslagen. Dit geeft een geweldig resultaat.

Een armband maak je met 2 schakelbare vierkante panelen. Je legt een strook van 5 x 43 kralen. De hoeken kun de afronden door een kraal weg te nemen. Mijn dochters maken ze een kraal of 3 korter.

Je kunt een dicht patroon maken, zoals de groene armbanden, dan worden de kralen kleine vierkantjes. Als je er kralen tussenuit haalt, zoals in het voorbeeld, dan gebeuren er weer hele andere dingen.

Bedek het patroon met bakpapier. Met de strijkbout op de katoen stand strijk je de kralen vast, niet te lang anders blijft hij plakken aan de mal. Keer hem met bakpapier en al om en bedek hem opnieuw met bakpapier. Nu ga je door met strijken. Draai de armband regelmatig om. Je zult zien dat langzamerhand de gaatjes verdwijnen.

Soms helpt het om wat druk uit te oefenen, maar doe dit wel gelijkmatig, anders wordt de armband niet overal even breed. Na ongeveer een minuut of 5 is je armband mooi samengesmolten en zo slap als een zure mat. Nu kun je hem in elke gewenste vorm buigen, maar pas op, dat je je vingers niet verbrand. Als hij wen klein beetje is afgekoeld, buig je je armband in een ovaal, waarbij je de 2 uiteinden laat overlappen. Een paar wasknijpers kunnen handig zijn. Tevreden over de vorm? Dan kun je hem snel uitharden onder de koude kraan.

Klaar is je armband!
Succes!

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee. Vond strijkkralen altijd zo priegelig om mee te werken, maar dit maakt het wel heel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk!! Mila had een armbanden-van-strijkralen-set voor haar verjaardag gekregen, maar daar zaten leren vetertjes bij die niet door de gaatjes pasten, dus kregen we hem niet om, dit gaan we zeker doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi!
  Ik heb pas sinds kort je winkel larie ontdekt. Leuk! Dat verschild een letter met mijn naam. En de slogan lijkt weer op de slogen van mijn blog. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt er ook letters op maken!

  BeantwoordenVerwijderen

 

blogger templates | Make Money Online