vrijdag 4 januari 2013

Schuimpjes!

Ik had het Sientje (alias #Middelstekuiken) al een tijdje beloofd. We zouden samen schuimpjes bakken. Nu ben ik redelijk mateloos in dit soort zaken, dus ik verdubbel recepten eigenlijk standaard. En oja, hoewel ik een groot voorstander ben van gezonde voeding, schuw ik in dit soort zaken voedingskleurstof niet, haha!
Hoe dan ook, dit is geweldig leuk om te maken en ook superleuk om te geven.

Recept:
6 eieren
300 gram poedersuiker
1 eetlepel maïzena

Zorg dat je je beslagkom goed ontvet met zeep en heet water, denk ook aan de gardes. Met een halve citroen kun je kom ook prima ontvetten.
Scheidt de eieren en klop de eiwitten op halve kracht schuimig. Doe er een derde van de suiker bij en klop een standje hoger totdat alles is opgenomen. Doe er weer een derde bij en klop op een standje hoger. Als dit is opgelost kieper je de laatste suiker erbij en zet je je mixer op de hoogste stand. Nu moet je zeker 5 minuten kloppen totdat je een mooie stevige, glanzende massa hebt. Klop op het laatst een eetlepel gezeefde maïzena door het beslag.
Spuit met behulp van een spuitzak mooie rozetten op een bakblik, het liefst op bakpapier. Zet de schuimpjes 2 uur in de oven op 120 graden. Als ze vanbinnen niet meer taai zijn zijn ze goed.


Een week later maakte ik een nieuwe lading. Ik maalde 2 rollen King pepermunt (extra strong) in de keukenmachine en lengde dit tot 300gram aan met poedersuiker. Ik kreeg het beslag niet heel stijf, dus een volgende keer ga ik 1 rol gebruiken. Om de schuimpjes op toefjes tandpasta te laten lijken trok ik met een kwastje een paar strepen blauwe kleurstof in mijn stuitzak, waarna ik de spuitzak vulde. Ik gebruikte een spuitmondje met gladde randen. Ze waren erg lekker en we hebben veel lol gehad om de "tandpasta"schuimpjes.

De paars gestreepte schuimpjes maakte ik door, net als bij de pepermuntschuimpjes, in de spuitzak strepen kleurstof te schilderen.

Afgelopen weekend had ik een familiedag en geloof me, hiermee wordt je met open armen ontvangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

blogger templates | Make Money Online