woensdag 29 juni 2011

Knielappen vastzetten

Voor mijn fournituren ga ik altijd naar de firma Exoo-Mulder in Zwolle. Aan deze groothandel kan ik op zich al eens een post wijden, want als je over de drempel stapt, ga je meteen 40 jaar terug in de tijd. Iets meer dan een half jaar geleden trof ik op de balie een doos knielappen aan. Ik nam er een aantal mee naar huis, zonder echt te weten, wat ik er mee zou gaan doen.
Ik bleek er prima op te kunnen borduren en ben er inmiddels achter, dat moeders maar al te graag knielappen kopen voor de stukgevallen knieën van de veel te dure broekjes van hun kroost.

Al een paar keer heb ik via de mail een mini-cursus "knielap-naaien" verstuurd, aan een moeder die zelden of nooit een naald en draad ter hand hadden genomen. Prima materiaal voor een DIY-post!

1.
Leg de knielap op de broek. Speld hem vast.

2.
Neem sterk garen (Op de markt kun je naar "ijzergaren" vragen) Knoop het garen vast nét onder de knielap.
Laat aan het begin een stukje garen over, hier kun je aan het eind je draad aan vast knopen.

3.
Steek nu de naald vanaf de onderkant van de knielap, door het dichtsbijzijnde gaatje en trek de draad erdoor.

4.
Steek nu de naald in de stof, recht boven het gaatje waar je draad uitkomt. Steek nu je naald weer naar boven, door het volgende gaatje.

5.
Stap 4. blijf je herhalen.

6.
Op deze manier naai je de knielap helemaal rond.

7.
Als je helemaal rond bent, knoop je het uiteinde aan het stukje garen, waarmee je begonnen bent.

Je kunt de knielap ook vast naaien, door van gaatje naar gaatje te naaien en niet de rand mee te pakken, maar op deze manier, zit de knielap plat op de stof, en blijft er geen randje over.

Zo zie je maar, een kind kan de was doen. Leuke knielappen kun je kopen in de larie!-webshop.
www.larie.net

zondag 19 juni 2011

Eerste blogpost!

Het zat er al even aan te komen: vanaf vandaag gaat deze WAHM ook als blogger door het leven. Net als bij mijn eerste schreden op Twitter heb ik nu ook enig zins last van koudwatervrees...
Maar aan inspiratie ontbreekt het vooralsnog niet.
Ik denk dat de nadruk zal liggen op DIY (b.v. toepassingen van Larie!-producten), en je ontkomt niet aan WAHM-leed, quotes van m'n kuikens en zaken, die mij inspireren. Ik sta overigens altijd open voor suggesties.
Welkom!

 

blogger templates | Make Money Online